A tavat 1970 előtt a Monori Állami Gazdság hozta létre öntözés céljából. A gát építése előtt a területen rét-legelő volt. Az erdő szegélyezte hosszúkás formájú tó mélysége változó, de a gát közelében, a legmélyebb pontjain 4-5 méter között mozog. A 16 hektár területű horgásztó vizét egy kispataknak (Farkaspusztai-patak) köszönheti, ami a közeli dombok közül ered, így a tó nincsen kitéve semmilyen egyéb környezeti terhelésnek, elsőként meríthet a patak vizéből.

Az egykori Monori Állami Gazdaság saját dolgozóinak létrehozott egy horgászegyesületet, majd később – a privatizáció idejében – a tó tulajdonost cserélt. A horgásztó többször cserélt üzemeltetőt míg végül pár éve hozzánk került.

A ponty telepítések rendszeresek! A horgásztóban megtalálható szinte az összes Magyarországon fogható halfaj, de kifejezetten szép amúr állományunk van. Rablástól sűrűn hangos a tó, csuka, süllő, harcsa (van két albínónk is!) és feketesügér is van nálunk. Törpénk is van, szelektálni érdemes, fanyalgók kíméljenek 🙂 Nem vagyunk Egyesület, Nálunk minden horgász fontos!